Barnvagnar.nu – Din guide till barnvagnar

När du ska köpa barnvagn

Resa med barnvagn

Posted on | August 20, 2009 | No Comments

resa-med-barnOm man ska ut och resa med sitt lilla barn så behöver man givetvis få med sig sin barnvagn på något sätt. Är barnet litet och fortfarande behöver liggvagn så finns det inte så många kompromisser att göra, men det finns några saker som kan vara bra att veta så att ens vagn fortfarande är hel och fin när man kommer hem igen.

Frakta rätt!

Ska vagnen fraktas med annan packning såsom vid flygresor så är det viktigt att fälla ihop vagnen ordentligt och gärna packa in den i en tilltänkt väska/påse som idag ofta finns att köpa med barnvagnen. Se till att ingenting på vagnen sticker ut och kan brytas av, det är inte ovanligt att bagage och packning hanteras ganska ovarsamt av personalen vid flygresor.

Ska barnvagnen tas med på långväga turer med tåg eller buss gäller nästan samma rekommendationer, även om risken för att vagnen ska gå sönder kanske inte är fullt lika stor som vid flygresor då den förmodligen kommer att hanteras mer varsamt och dessutom kontrolleras av dig vid varje stopp. Är resan av kortare slag och vagnen ska följa med dig inne i kupén så är det viktigt att det finns en avställd plats för den där den kan bindas fast i väggen, därutöver är det av yttersta vikt att vagnen har starka bromsar som fungerar som de ska.

Sulkyn bästa resevagnen?

Generellt sett gäller vid flygresor att barnvagnar ska checkas in som skrymmande bagage. Undantag görs för mindre sulkyvagnar av typen paraplysulky som går att fälla ihop som ett paraply. Dessa vagnar brukar man få ta med sig till gaten för att sedan återfå vid avstigning av planet vilket är en av de stora anledningarna till att de utgör de bästa resevagnarna för barn som är stor nog att sitta.

Barnvagnstillbehör vid resor

Det finns många olika typer av sulkyvagnar, allt från stabila varianter som till och med kommer med ligginsats för att kunna användas från början, till superlättviktare som i stort sett bara har ett litet skelett och en tygdyna med ryggstöd för barnet att sitta i. Oavsett om sulkyvagnen du vill ta med på din resa är av stabilare sort eller en lättviktare så bör den ha sufflett och gärna även parasoll – åtminstonde vid solresor då barnet lätt exponeras för stark sol och höga temperaturer.

Så länge man reser med ett barn som är i behov av barnvagn så får man lov att ta en med sig utan extra kostnad – på flyget likväl som på bussen.

Comments

Comments are closed.

  • Om Barnvagnar.nu

    Barnvagnar.nu är en oberoende hemsida och resurs med fakta, tips och nyheter för dig som ska köpa barnvagn.
  • RSS Nyheter – Barnvagnar