Barnvagnar.nu – Din guide till barnvagnar

När du ska köpa barnvagn

Trender inom barnvagnar

Posted on | November 29, 2010 | No Comments

Det går mode och trender i allt, våra barns kläder, prylar och trender inom barnvagnar är inget undatag. Här går vi igenom några av de senaste årets trender varav en del visserligen startat tidigare men fortsatt blomstra. Kommentera gärna om du ser trender inom barnvagnar vi missat!

Pimpa barnvagnen

När det gäller barnvagnsmode är den stora trenden att “pimpa barnvagnen” dvs att förändra, smycka och göra barnvagnen unik och ge den ett eget utseende. Denna trend började för några år sedan men ökar fortfarande. Bugaboo var en av de första märkena som erbjöd olika typer av sufletter och klädslar i olika tyger beroende på säsong. Man anlitade även kända designers och kom ut med specialversioner på klädslar. Ett annat exempel är det svenska märket kronan som också säljer klädslar till sina vagnar som kan köpas separat.

Pimpandet inkluderar även prylar och utsmyckningar som lampor, självhäftande reflexer, egen namplåt etc. Gå in på tex Familjeliv.se och ta del av diskussionerna och titta på bilderna på familjernas pimpade barnvagnar. Går man inte på familjesajterna tex Familjeliv.se kan man se trenden live där folk laddar upp bilder på sina pimpade barnvagnar både egenhändigt tillverkade klädslar och köpta. Det man vill ha är en unik vagn som är unik och syns men är en säker vagn från ett bra märke.

Retro barnvagnar

Ett annat fenomen som skulle kunna kallas för en minitrend är de gamla klassiska retro barnvagnarna som börjar bli allt mer synliga främst i storstäderna. Det handlar om vagnar från 60 – 80 talet, särskilt klassiker som Emmaljunga, Brio, Hesba och de stilrena 70 tals vagnarna som är lite inne på begagnadmarknaden för barnvagnar. Dessa gamla barnvagnar är idag nästan lite veteranlika,  gedigna men samtidigt vackra konstruktioner med sina stora men smala eleganta hjul och fina manchester eller sammetstyg.

Utomlands kan man t.o.m. köpa en lyxvariant på den gamla klassiska 70-tals barnvagnen: Ingelsina, som nytillverkas.  En annan tillverkare är Silver Cross. Denna typ av barnvagn är dock sannolikt inget för de nordiska ländernas p.g.a det hårda vintervädret med mycket snö. De smala hjulen skulle förmodligen göra vagnen svårstyrd i snö.

Denna barnvagnas “trend” beskrivs dock förmodligen bäst som en minitrend då fenomenet verkar relativt avgränsat till lite mer modemedvetna och designintresserade föräldrar i storstäder där framkomligheten är relativt bra vintertid.

Motionera med barnvagn

Ytterligare en barnvagnstrend på uppgång också sedan ett tag tillbaka är motions och hälsotrenden som även småbarnsföräldrar hänger på: att jogga eller på senare tid även cykla med barnvagn eller en s.k multivagn från tex svenska tillverkaren Nordic cab som har flera olika modeller att välja mellan. I år lanserade även det Holländska företaget Taga en konstruktion som är en hybrid mellan en cykel och barnvagn:

Comments

Leave a Reply

  • Om Barnvagnar.nu

    Barnvagnar.nu är en oberoende hemsida och resurs med fakta, tips och nyheter för dig som ska köpa barnvagn.
  • RSS Nyheter – Barnvagnar